171021_GO_07_311.jpg

Jennie Pineus, grundare

GO- TOGETHER

Vi tror på kreativitet, mångfald och nätverk.

Go! – studio startades ur en önskan om att öka förståelsen för dynamiken och värdet av mångfald och kreativitet. Jag kom fram till att det gör jag bäst via våra unga.

Vi samarbetar idag med näringsliv, högskolor och kommun och är övertygade om att det personliga mötet är centralt för att förstå hur man kan jobba ihop över kulturella gränser.

Go! - Studio

Att få en möjlighet att utveckla sin kreativa sida är alltid viktigt oavsett vilken yrkesinriktning du väljer. Särskilt i en tid av digitalisering och Artificiell Intelligens. Vi behöver utveckla färdigheter såsom kreativiteten, empatin och förmågan till samarbete. Att jobba ihop över kulturella gränser bidrar till möjligheten att se andra människors situation och perspektiv.

Skolan erbjuder idag ett snävt mer traditionellt kreativt utbud vilket gör att unga inte får en möjlighet att upptäcka & utforska den sidan tillräckligt hos sig sjäva. Estetiska ämnen ger i de flesta fall inga merit poäng. En signal att det inte är viktigt. Samtidigt har kreativa yrkesutbildningar vikande ansökningsantal och är på jakt efter större mångfald.

Vi vill med Go! - Studio ge unga en möjlighet att träna sin kreativa sida, introduceras till kreativa yrkesroller, komma ut på arbetsplatserna och skolorna för att kunna se sig själva i ett annat sammanhang och bygga nätverk. Samtidigt stärker de sitt självförtroende, utvecklar nya färdigheter, tänker friare, får stressa av, ha kul och inte minst träffa likasinnade från andra kulturer.

Våra workshops har ett yrkesfokus och skapas i nära samarbete med företag, skolor, högskolor och inte minst ungdomarna själva.

 

 
background-lightblue.png
 
 

Go! är övertygade om att just det personliga mötet är centralt för att förstå hur vi kan jobba ihop över kulturella gränser.

För det är först när vi lär känna människan, hennes drivkrafter och kompetenser som vi också kan se möjligheterna och vinsterna med ett samarbete.

Go! är en ideell förening som drivs med stöd av externa finansiärer. Kontakta info@go-studio.se om du är intresserad av att veta mer eller träffa oss.

 
background-red.png