Go! - studio

Är en kreativ lärande mötesplats för alla unga oavsett bakgrund 15 -25 år.

Vi vill utveckla ungas kreativitet, introducera dem till kreativa yrken och bidra med nätverk och gemenskap över kulturella gränser.

Vi har gratis workshops flera kvällar i veckan. Hos oss kan du prova på nya saker eller lära dig mer av sådant du redan är intresserad av. Det räcker att vara nyfiken!

Vi har workshops inom bl.a musik, dans, design, videoproduktion, foto, konst, skrivande, marknadsföring och kommunikation. 

Innehållet i våra workshops utformas ihop med näringslivet, skolor/högskolor och i dialog med ungdomarna själva. Pedagogerna är yrkesverksamma och jobbar professionellt eller går en yrkesutbildning.

Vi driver vår verksamhet i samarbete med näringsliv, skolor/högskolor och Lidingö Stad . Var? Pyrolavägen 17, Lidingö

2 (14).jpg

yrkesfokus och mentorer

Bild, design och kommunikation är centralt i en digitaliserad värld. Vi har ett yrkesfokus i våra workshops som kopplar an till faktiska jobb på arbetsmarknaden. Vill du bli contentexpert, Ux designer, influencer, grafisk formgivare, upplevelsekreatör, musikproducent, låtskrivarare, eller mode - eller kanske speldesigner? Vi ger dig en första introduktion till olika yrken och ett nätverk in i kreativa yrkesroller. Företagen ger dig en möjlighet att besöka dem för att se hur de jobbar, hur det ser ut och bidrar med mentorer och praktikplats/prao. Det är ett bra sätt att knyta kontakter in i arbetslivet när man vet att 7 av 10 personer får jobb via sitt nätverk. 

3.jpg

mode workshop mån kl 18.00 - 20.00, 4 tillfällen

Hur gör man om ett klädesplagg till att bli något mkt snyggare och coolare? Mer unikt. I din stil, som ingen annan har? Man klipper bort saker, syr om, dekorerar, målar, limmar, sandpapprar -  ja det finns hur mkt som helst för att skapa uttryck, effekter och nya former.

Kom och gör din egen personliga hoodie! (Eller ngt annat plagg som du har hemma och vill göra om). Vi kommer att ha nya hoodies hos oss som blir era och ni kan göra om.

Lisa håller i workshopen och hon går 2: a året på Beckmans Mode linje. Hon kommer berätta om det och ni får snacka om vad mode är och vad det betyder för er och bli allmänt inspirerade och lämna workshopen med en skitsnygg unik hoodie.

2 (8).jpg

Låtskrivar workshop - tis 19.30 - 21.30

Har du en bra låtidé eller bara känner för att testa att skriva musik tillsammans med andra? Här kan det bli verklighet. Vi erbjuder en låtskrivar workshop för dig som gillar att göra beats, spelar ett instrument, kan lite produktion eller kanske gillar att sjunga och skriva texter. Genom en serie workshops med en producent och sångerska får du möjlighet att ta nästa steg för att utveckla dig i ditt låtskrivande. Var med på resan från enkel låtidé till färdig produktion!

 
2 (19).jpg

dans workshop start tis kl 18.00 - 19.30

Nu kör vi igång dansen i ett fantastiskt kul samarbete med Balettakademien i Stockholm! Elever på yrkesdansarlinjen kommer köra dansen hos oss. Man kommer att få prova olika stilar; street, jazz, modern och commercial. Lite improvisation blir det nog också för att mixa in andra etniska stilar. Det funkar för alla nivåer, vi anpassar efter era förmågor. Det kommer inte vara en löpande koreogafi i våra klasser så du kan hoppa in när du vill.

2.gif

Målar workshop mån 18.30-20.30

Vi målar på stora papper och masonitskivor på golvet till olika typer av musik. Ta med ett konstverk som inspirerar dig eller du tycker om av olika anledningar. Dessa bilder blir vår utgångspunkt. Vi kommer att prata om vad konst kan vara för något, hur andra konstnärer målar och prata om det ni skapar. Vi jobbar bl.a med akrylfärger, sprayfärger och stora breda penslar. 

Kom och ha några fria, kreativa och energigivande stunder med oss!

 
 
 
2 (20).jpg

Foto workshop tis kl 18-20

Under fyra tillfällen kommer vi ge er tillräckliga verktyg så att ni själva kan skapa bilder som ni önskar och som ni kan använda i digital media.

I workshopen får ni en inblick i hur man komponerar en bild och gör den intressant att titta på, hur man med enkla medel jobbar med ljussättning och hur man jobbar med redigering.
Ni kommer att få enkla uppgifter inför varje gång, som vi går igenom i grupp. 

Foto är ett sätt att kommunicera och kanske inspirerar den till en karriär som fotograf eller bildredigerare.

fb banner.jpg

better brains workshop mån kl 18-20

Tycker du om att fundera på idéer som kan göra världen lite bättre? Eller kanske bara lite roligare, enklare och smartare?

Tillsammans kommer vi att fokusera på olika problem och utmaningar i vardagen och världen och med hjälp av olika kreativa metoder komma fram till nya sätt att lösa dem. Kanske blir lösningen en app? En ny affärsidé? Ett nytt sätt att träffa vänner? Ett nytt sätt att resa? Eller något som gör att vi kan prata med katter…

Vi kommer att lära oss att arbeta kreativt i grupp och öva oss på att presentera idéer för varandra.

Vill du bli bättre på att lösa problem och hitta på nya idéer så kan det här vara något för dig.